Rotterdam bouwt sport, spel en recreatieplekken dicht

21 September 2022, 17:18 uur
Politiek
mainImage

Het stadsbestuur van Rotterdam krijgt binnenkort van de commissie Bouwen en Wonen het advies om meer aandacht te gaan besteden aan speel-, recreatie en sportfaciliteiten in de stad. Het wegvallen daarvan (door toekomstige bouw) is meer een schande dan een toevallig opgemerkt gemis en het herstel wordt politiek breed gedragen.

Initiatiefnemer van het commissiedebat is Leefbaar Rotterdam, dat voor ombuiging van het beleid een behoorlijk deel van de oppositie heeft warm gemaakt. Interessant omdat Leefbaar hiermee als coalitiepartij niet alleen ruimte geeft voor dualisme in de politiek, maar sterker nog: het durft het zelfs aan te wakkeren.

‘’Maar sporten, spelen en recreëren zijn dan ook voor alle Rotterdammers van levensbelang’’, vindt raadslid Marcel Verhoef van Leefbaar. ‘’Onze stad wordt daarom verrijkt met veel mooie faciliteiten zoals Cruyff Courts, het Coloured Mindplein, het Zuiderpark, maar ook moes-, en volkstuinen, de speeltuin om de hoek en ga zo maar door. Maar steeds vaker zie ik deze faciliteiten door ruimtelijke ontwikkelingen zoals woningbouwplannen wegvallen en dat mag natuurlijk niet permanent worden.’’

Dat het debat in commissieverband is aangevraagd en niet in de gemeenteraad, heeft volgens Verhoef te maken met het feit dat deze ontwikkeling vaak gepaard gaat met bestemmingsplanwijzigingen en tevens over ruimtelijke ontwikkelingen en buitenruimte gaat.

Voor de geschiedschrijving: Verhoef ging op het stadhuis deur in, deur uit en kreeg adhesie van: 50Plus, Forum voor Democratie, PvdA, Volt, CDA en toen ook D66 – als nieuwe bouwuitvoerder van het stadsbestuur getekend had - dacht hij: dit wordt een walk-over.