Rotterdam kiest voor ervaring bij Hulpteam Toeslagen

19 February 2021, 01:12 uur
Politiek
mainImage

De SP heeft tijdens de gemeenteraad in Rotterdam een voorstel ingediend, waarbij ze oproept om ervaringsdeskundigen binnen het Hulpteam Toeslagen 010 een rol te geven. Het voorstel is raadsbreed ondersteund. Gedupeerde ouders van het toeslagenschandaal geven aan dat zij zich vaak niet gehoord en begrepen voelen. Het opnemen van ervaringsdeskundigen binnen het hulpteam is wat de SP betreft de volgende stap in het herstellen van het vertrouwen in de overheid.

Ruim 3.000 Rotterdamse gezinnen zijn in grote financiële problemen gebracht door onterechte terugvorderingen van de kinderopvangtoeslag. Ouders en kinderen hebben jarenlang in spanning en stress geleefd. Maria dos Anjos Sanchez, een gedupeerde ouder: ‘Eén van de eerste verwachtingen van ouders is hulpverlening waar men een luisterend oor biedt en een hand toereikt.’

Het Hulpteam Toeslagen 010 is een samenwerking van de gemeentelijke ombudsman en de gemeente Rotterdam. De ombudsman is onafhankelijk en onpartijdig. Daarom is de gemeentelijke ombudsman Anne Mieke Zwaneveld de eerste ingang voor ouders. Met ervaringsdeskundigen in het team wordt warm contact en herstel verder gewaarborgd.

Het Hulpteam Toeslagen 010 is gratis te bereiken via 0800-2345888 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 – 12.00).