Dagblad010 | Rotterdam maakt 4 miljoen noodhulp vrij voor cultuursector
mainImage

Rotterdam maakt 4 miljoen noodhulp vrij voor cultuursector

Kasmi
15 september 2021, 19:21 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Rotterdam maakt opnieuw 4 miljoen euro vrij voor noodhulp aan de cultuursector. Het gaat om de periode tot en met december 2021. De vierde ronde steunhulp is bedoeld voor meerjarig gesubsidieerde culturele organisaties en de tweede voor privaat gefinancierde culturele ondernemingen. In het laatste geval richt cultuurwethouder Kasmi zich specifiek op ondernemingen met een presentatiefunctie, zoals (niet gesubsidieerde) poppodia, filmtheaters, culturele festivals en kunstgaleries.

‘’Het gaat om die organisaties die naast de commerciële activiteiten van aantoonbaar belang zijn voor de culturele infrastructuur en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de culturele keten’’, aldus Kasmi. ‘’Alleen culturele ondernemingen, die als rechtstreeks gevolg van de coronamaatregelen niet meer kunnen ‘overleven’ komen voor subsidie in aanmerking. De regeling is dus nadrukkelijk bedoeld als 'last resort’ en is niet bestemd voor het compenseren van gemiste inkomsten.’’

Over de maanden januari tot en met april 2021 (de periode van de lockdown) werd een financiële schade van C 4,9 miljoen verwacht en een bedrag van C 3,7 miljoen aan noodsteun verleend.