Dagblad010 | Rotterdam moet als 1e geld uit woningfonds binnenhalen
mainImage

Rotterdam moet als 1e geld uit woningfonds binnenhalen

21 november 2020, 12:46 uur
Politiek

De vier groene politieke partijen in Rotterdam hebben wethouder Bas Kurvers gevraagd versneld met de hoed in de hand naar Den Haag te rijden om de toegezegde bijdrage uit het Volkshuisvestingsfonds op te halen. Normaal krijgt men vanuit Den Haag een seintje wanneer men tot uitkering overgaat, maar GroenLinks-raadslid Astrid Kockelman gaat van het standpunt: het kan maar in de knip zitten. En toen ze op het stadhuis een rondje deed om Kurvers te overtuigen dat haar fractie niet de enige die op safe wilde, bleken ook de Partij van de Arbeid, SP en D66 erg hebberig.

Het opgerichte fonds is bedoeld om wijken leefbaarder te maken en woningen te verduurzamen. Woningen kunnen er op grote schaal mee worden opgeknapt en energiezuiniger mee worden gemaakt.  

‘’Verduurzaming moet betaalbaar en bereikbaar zijn voor iedereen. Daarom is het Volkshuisvestgingsfonds een welkome aanvulling vanuit het Rijk. Aangezien de uitdaging voor Rotterdam groot is, zouden wij graag zien dat er zo snel mogelijk aanspraak op wordt gedaan’’, aldus Kockelkoren.