Dagblad010 | Rotterdam moet winkelstraten straks een boost geven
mainImage

Rotterdam moet winkelstraten straks een boost geven

Rechts: Raadslid Zeegers (D66)
2 maart 2021, 15:09 uur
Politiek

Chantal Zeegers, fractievoorzitter van D66 in Rotterdam, wil vanaf het moment dat het kabinet de deuren voor de winkels weer open zet – en wat haar betreft zo snel mogelijk – de winkelstraten meteen bruisend hebben. Er moet, linksom, rechtsom, een geweldige boost gegeven worden aan de retail en daarvoor wil ze versneld in gesprek met de Taskforce Retail en de branchevereniging Inretail.

‘’Met dit gesprek willen wij expliciet onze steun en meeleven overbrengen aan de getroffen branche en inventariseren wat de ontwikkeling van de winkelstraten nog meer zou kunnen ondersteunen en op welke wijze wij daarbij behulpzaam kunnen zijn’’, aldus Zeegers, die met haar initiatief de boer opging bij de andere lokale politieke partijen en in een mum van tijd een zodanig meerderheid binnenharkte dat aanbellen bij 50Plus, PVV, PVV en de Partij voor de Dieren niet meer nodig was.

‘’Er voltrekt zich een kleine ramp. Steeds meer winkels dreigen over de kop te gaan en de leegstand neemt zienderogen toe. Dit is erg zorgelijk, want in de winkelstraten komen mensen samen, ondernemen ze activiteiten en geven ze geld uit. Zonder bruisende winkelstraten geen levendige stad. Uiteraard is dit al veel langer aan de gang. Ten eerste door de verschuiving van fysiek naar online winkelen bijvoorbeeld. Maar ook omdat niet iedereen de huurprijs meer kan betalen. Helaas lijkt het erop dat de coronacrisis dit proces nog flink zal versnellen’’, aldus Zeegers, die vreest dat de ondernemers straks geen geld meer hebben voor nieuwe initiatieven.

De gemeente Rotterdam moet nu de helpende hand bieden, vindt D66, dat bij het komende overleg ook het visiedocument van de Taskforce Retail wil betrekken.