mainImage

Rotterdammers kunnen ook op zondag hun vuil kwijt

Rechts: raadslid Van Schaik
30 juni 2022, 17:27 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Rotterdammers krijgen ook op zondag de gelegenheid om hun vuil te storten. Dat kan vanaf 1 september op het milieupark Delfshaven. Het is een pilot, en alleen voor de ochtenduren: 09.00 tot 13.00 uur.

Uit een eerder onderzoek, dat op verzoek van raadslid Bevenido van Schaik van Leefbaar Rotterdam werd ingesteld, bleek dat bezoekers van milieuparken een duidelijke voorkeur hadden voor extra opening op maandag en in iets mindere mate op zondag. Na de maandagopening in Hillegersberg-Schiebroek, Charlois en Prins Alexander was voor Stadsbeheer een uitbreiding op één van de zeven milieuparken op zondag zodoende een logische vervolgstap.

Na afloop van de pilot volgt een evaluatie, waarbij onder meer het aantal bezoekers, de hoeveelheden ingeleverde grondstoffen en de tevredenheid van bezoekers worden onderzocht. 

Amsterdam (7 milieuparken), Utrecht (3 milieuparken) en Breda (2 milieuparken) hebben ook alle op zondag één milieupark open en die worden goed bezocht. De drie genoemde gemeenten zetten hun personeel, aangevuld met inhuurkrachten, in tegen een overwerkvergoeding.