Horecawethouder Simons gaat in samenspraak met Heat and Eat het door de ChristenUnie voorgestelde idee met als titel 'De horeca is in alle opzichten een warme plek’ ook de komende tijd verder uitbouwen en promoten onder de Rotterdamse horecaondernemers. Heat and Eat, dat zich richt op mensen die moeite hebben om de energierekening te betalen, biedt met zijn concept een warme plek aan via samenwerkende horecalocaties, buurthuizen, bibliotheken en andere instellingen. Op de aangesloten locaties kan gratis gebruik worden gemaakt van gedoneerde Heat and Eat-kopjes koffie en maaltijden.
Heat and Eat begon in de koude dagen vorig jaar met vier locaties in Rotterdam en is inmiddels uitgegroeid tot ongeveer 40 deelnemende restaurants, verspreid over verschillende steden.
Het initiatief Heat and Eat is bedacht door Bob Richters en Mireille van den Berg als reactie op de energiecrisis en stijgende prijzen van levensmiddelen. Het concept heeft een drievoudig doel. Ten eerste kunnen mensen die honger hebben of het koud hebben op de· kaart kijken om te zien bij welke lokale horecalocaties ze gratis maaltijden en warmte kunnen vinden. Ten tweede kunnen klanten van deze horecaondernemers, die wat extra's te besteden hebben, tegen lage bedragen maaltijden of soep doneren aan anderen. Ten derde draagt het initiatief bij aan de extra omzet van de horecaondernemers, aangezien de bedragen bij hen terechtkomen.
De nieuwe campagne wordt de komende maanden verder uitgerold voor een nieuwe winter.