Dagblad010 | Rotterdamse VVD lanceert online ‘to do-lijst’

Rotterdamse VVD lanceert online ‘to do-lijst’

mainImage
De raadsleden van de VVD lossen graag, door weer en wind, uw to-do's op

De Rotterdamse VVD lanceert vandaag een nieuwe website, die volledig in het teken staat van de ‘to do-lijsten’ waar de liberalen mee werken. VVD-kiezers kunnen daardoor nu precies zien hoe het met alle voornemens staat. Dat is uniek in de Nederlandse politiek. 

Concreet en transparant
Sinds de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen trekken we regelmatig langs de deuren om aan Rotterdammers te vragen wat er op de politieke ‘to do-lijst’ voor hun wijk moet komen. Ook organiseren we ‘town hall’-bijeenkomsten om zorgen en wensen te inventariseren. Met de nieuwe website maken we inzichtelijk wat daar vervolgens mee gebeurt. De voortgang van de ‘to do’s’ wordt aangegeven met een status ‘gaan we doen’, ‘aan het doen’ of ‘gedaan’. Ook het werk aan grote stadsbrede doelen, zoals het bouwen van 18.000 nieuwe huizen of het vergroten van de veiligheid op straat, wordt op deze manier concreet en transparant gemaakt. 

‘Kies voor doen’
We vinden het ontzettend belangrijk om op deze manier te werken: onze kiezers hebben ons ingehuurd om voor hen concrete dingen voor elkaar te krijgen. Variërend van het schoner maken van de stad, tot zorgen dat je overal in de stad kunt doorrijden, tot het versterken van de Rotterdamse identiteit. Ze hebben gekozen voor ‘doen’. Met deze website laten we zien wat dat concreet oplevert. De website is het resultaat van een bijzondere samenwerking met een groep leden en kiezers van de Rotterdamse VVD, waarin we uitvoerig met hen hebben besproken hoe we het best aan hen verantwoording kunnen afleggen.