mainImage

Schiebroeksepark één groot doolhof voor fietsers

25 mei 2022, 16:04 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Het Rotterdamse raadslid Vonk – een Fries van afkomst – is als fietser voortdurend de weg kwijt in het Schiebroeksepark. Af en te komt hij terecht tussen wandelaars en Schotse Hooglanders. Oorzaak is dat zijn smartphone hem letterlijk het bos instuurt en dat komt weer omdat vanwege de aanleg van de A16 en de vernieuwing van de omliggende wegen de oorspronkelijke fietsroutes al enige tijd niet meer bruikbaar zijn. Vonk heeft wethouder Bokhove om hulp gevraagd.

‘’Voor het autoverkeer zijn de meeste kaarten en programma’s aangepast, maar blijkbaar is nog niet tot alle kaartenmakers doorgedrongen. Zo veronderstelt Google dat het nog mogelijk is om vanuit Schiebroek via de Zwarteweg naar Berkel en Rodenrijs te komen terwijl op de website van de aanleg van de A16 te lezen is dat de afsluiting verlengd is tot eind 2022’’, laat Vonk weten.

‘’De gemiddelde fietser zal het bericht niet lezen en er onterecht op vertrouwen dat Google de juiste weg wijst. Maar er zijn in de directe omgeving inmiddels ook meerdere borden verdwenen, dus bijstellen tijdens de route kan ook al niet.’’

Vonk hoopt dat de wethouder hulp krijgt van de Fietsersbond en vraagt verder haar bereidheid om met Rijkswaterstaat en/of De Groene Boog in gesprek te gaan voor een betere communicatie.