Dagblad010 | Scootmobielen weer binnen handbereik

Scootmobielen weer binnen handbereik

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Rotterdamse ouderen hoeven zich niet langer zorgen te maken dat hun scootmobiel niet op toegankelijke wijze bereikbaar is. Het stadsbestuur maakt 750 duizend euro vrij om woningen aan te passen zodat scootmobielen binnen handbereik zijn van ouderen die slecht ter been zijn.

Die beslissing tot grote vreugde van de Rotterdamse fractie van 50PLUS, die al langer pleit om - ondanks een goede procedure voor brandveiligheid - de hulpmiddelen voor ouderen zo bereikbaar mogelijk te houden. ''Sinds eind 2018 ontvangt 50PLUS Rotterdam frequent klachten via de ouderenbond en de SOR-woningcorporaties over het moeten verwijderen van scootmobielen op galerijen en in hallen van appartementencomplexen'', aldus raadslid Ellen Verkoelen. Volgens haar zorgt deze regeling ervoor dat niet mobiele ouderen weer vaker aan huis gekluisterd zijn met als gevolg een toename van eenzaamheid. 

''50PLUS Rotterdam is daarom ook superblij dat het college op ons initiatief de koe bij de horens vat en in het uitvoeringsprogramma Rotterdam ‘Ouder & Wijzer’ een naar ons idee goede maatregel uit het verleden weer in het leven roept.''


Foto: Digitaal Dagblad