Segers opnieuw lijsttrekker ChristenUnie

17 April 2020, 08:34 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad

Huidig politiek leider Gert-Jan Segers van de ChristenUnie is bij de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar maart opnieuw lijsttrekker voor zijn partij. Dat heeft het partijbestuur besloten. Segers was de enige kandidaat bij de kleinste regeringspartij.

"Gert-Jan slaagt erin om het verhaal van de ChristenUnie kristalhelder neer te zetten én met een kleine fractie ongekende impact te hebben", licht partijvoorzitter Piet Adema de keuze toe. Bovendien is het draagvlak voor Segers volgens hem "bijzonder groot", zowel binnen de partij als bij grote groepen kiezers.

De lijsttrekkerskeuze zou op de agenda staan van het partijcongres, dat komend weekeinde zou worden gehouden. Maar dat is wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus geannuleerd. De leden zijn daarom schriftelijk geïnformeerd.

Segers denkt dat de idealen waar zijn partij voor staat, zeker nu veel mensen aanspreken. "De crisis laat zien waar het echt om gaat. Echte aandacht voor mensen, tijd voor elkaar, goede zorg voor de schepping: uiteindelijk zal er een nieuw perspectief ontstaan waarin het samendoen weer centraal komt te staan."

Bij de verkiezingen hoopt Segers van vijf naar zeven zetels te gaan, zegt hij tegen RTL Nieuws. "Ik heb goede hoop dat het vertrouwen in de ChristenUnie groeit, ook volgend jaar bij de verkiezingen. Maar we moeten daar natuurlijk keihard voor gaan werken."

Of zijn partij weer gaat deelnemen aan de regering na de verkiezingen weet Segers niet. "Het is nooit tegen elke prijs. Wij blijven een partij van idealen. Maar we zijn wel bereid om verantwoordelijkheid te dragen." Mocht zijn partij weer gaan deelnemen aan de regering, dan wordt hij net als nu geen minister. "'Ik vind dat een politiek leider in de Kamer hoort te zitten."


Door: ANP