mainImage

Simons: 'Paintball-smurrie kan helpen bij daderherkenning'

Simons (witte jas)
26 november 2021, 01:29 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb is bereid om een onderzoek te doen naar het effect van een paintball-geweer voor de Rotterdamse politie. De suggestie voor het gebruik kwam van Robert Simons, de fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, die het idee zelf ingefluisterd had gekregen.

Een paintball-geweer laat na het (ongevaarlijke) schot smurrie achter op kleding en die is er ook niet makkelijk af te vegen. Bij rellen zoals vrijdagavond in het centrum van Rotterdam zou dat kunnen helpen bij het diezelfde avond nog opsporen van relschoppers.

‘’Nu is het zo dat het gespuis er na het gooien van stenen of erger gelijk tussenuit knijpt in de menigte, maar als die gasten geraakt zijn met zo’n paintball-geweer zijn ze nog uren zogezegd gemerkt en voor de politie herkenbaar’’, zei Simons, die de gedachte van een Rotterdammer in elk geval wilde doorgeven.

‘’Waarschijnlijk doet die persoon – als hij geraakt is – zijn jasje uit en gooit dat weg’’, antwoordde de burgemeester, die er in eerste instantie niet veel inzag, maar niettemin een onderzoek wilde laten doen naar de mogelijke effectiviteit van die paintball-suggestie.