mainImage

SP wil dat nieuwe bouwwethouder ingrijpt bij Vestia

Vestiahuurders bijeen
29 juni 2022, 16:12 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Al jarenlang worden de Vestia woningen in Rotterdam slecht onderhouden, vindt de fractie van de SP in Rotterdam. Huurders betalen bovendien veel huur, maar hebben zelf niks te zeggen. Dat moet anders en kan anders, schrijft Theo Coşkun, de fractievoorzitter van de SP in een brief aan de nieuwe bouwwethouder Zeegers en geeft ook aan wanneer: volgend jaar als Vestia ophoudt te bestaan en opgaat in een nieuwe organisatie.

Vestia wordt opgesplitst ‘’en dit biedt nieuwe kansen’’, aldus Coşkun, ‘’onze nieuwe wethouder Wonen moet ervoor zorgen dat huurders eindelijk in een gezonde woning kunnen wonen met goede klantenservice en goed onderhoud.’’

In 2020 hebben Vestiahuurders al een keer een zwartboek overhandigd aan Vestia en nu dan de oproep aan wethouder Chantal Zeegers: ‘’Onderhoud bij de nieuwe organisatie kan beter en goedkoper worden door eigen onderhoudsmonteurs per wijk in dienst te nemen. Daarbij moet er meer zeggenschap zijn en een vast aanspreekpunt voor huurders’’, eist de SP, die er ook over in debat wil tijdens de eerste gemeenteraadsvergadering.