Dagblad010 | Stadsinitiatief gaat a-politiek verder

Stadsinitiatief gaat a-politiek verder

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De aanvankelijke politieke partij Stadsinitiatief Rotterdam met lijsttrekker Jos Verveen, die eerder door het intern verscheurde D66 Rotterdam aan de kant was gezet omdat hij zich niet maximaal aan het partijstandpunt conformeerde, gaat als a-politieke partij verder nu op 21 maart niet het beoogde aantal stemmers is gehaald.

Waar andere nieuwe partijen na de verkiezingen in het niets verdwijnen wil Stadsinitiatief de vinger aan de pols blijven houden en op een andere wijze dan in de gemeenteraad een bijdrage leveren aan het welzijn van de stad.  Het duo Verveen en Van Holst zegt te hebben gemerkt dat lokale politici te weinig tijd hebben om hun controlerende werk naar behoren te verrichten en om contacten te onderhouden met deskundigen in de stad en gaat helpen.

‘’We gaan ons daarom opstellen als brug tussen politiek en stad. We houden politici scherp, reiken oplossingen aan en kijken over hun schouders mee. We gaan stadsshows op locatie organiseren, vragen spreektijd aan in de gemeenteraad en hebben inmiddels ook al onze eerste schriftelijke vragen aan het College van B&W gesteld’’, aldus Verveen. De komende weken werkt Stadsinitiatief zijn plannen concreet uit en worden er gesprekken gevoerd met diverse partijen die willen samenwerken.


Foto: Digitaal Dagblad