Stadsontwikkeling doet niet aan participatie bij Schiehaven Noord

22 September 2022, 10:19 uur
Politiek
mainImage

De eigengereidheid van Stadsontwikkeling moet een halt toegeroepen worden. Zeker waar het de verdere ontwikkeling betreft van Schiehaven Noord, waar volgens de plannen 1500 woningen moeten worden gebouwd zonder dat tot nu toe omwonenden en andere direct betrokkenen daarvan op de hoogte worden gehouden.

De stichting Rotterdam Natuurlijk! en de subcommissie Schiehaven Noord van de Vereniging Bewoners en Bedrijven Lloydkwartier zijn niet alleen erg verbaasd, maar het individualisme van Stadsontwikkeling meer dan zat en zeggen dat dit het al broze vertrouwen in hun werkwijze verder aantast.

Diederik van der Mast en Gertie Arts van bovengenoemde partijen hebben de wijkraad van hun onvrede op de hoogte gebracht en vragen bouwwethouder Chantal Zeegers (D66) om de ontwikkeling bij te sturen met ‘’nu wel participatie’’. Stadsontwikkeling Rotterdam heeft daar over het algemeen een hekel aan. 

‘’Hoe kunnen wij, inwoners van Rotterdam, Stadsontwikkeling nog serieus nemen als participatie keer op keer niet plaats vindt of op voorhand alleen voor de bühne wordt georganiseerd. En dat de twee kernwaarden waar Stadsontwikkeling zelf over spreekt, te weten transparantie en integriteit, nergens zichtbaar worden in gedrag en communicatie. Is het vreemd dat mensen afhaken? ‘’, aldus Van der Mast en Arts aan de verantwoordelijke wethouder Zeegers.