Stop met afbraak volkstuinen in Rotterdam

16 February 2021, 17:12 uur
Politiek
mainImage
Screenshot You Tube

Als het aan de fractie van de Rotterdamse PVV ligt wordt er vanaf nu geen vierkante meter volkstuin meer opgeofferd aan een andere bestemming. Raadslid Meeuwissen ziet met lede ogen aan hoe volkstuinparken door stedelijke herstructurering worden bedreigd en vindt het nu welletjes. Donderdag vraagt hij aan de gemeenteraad en aan zijn bouwvrienden van de VVD een definitieve stop op die tendens.

Volkstuinders beheren voor mens en maatschappij een waardevol groengebied en geven aan hun tuinpark een meerwaarde voor de stadsbewoners. Laat ze met rust, is het standpunt van Meeuwissen. ''Deze groene oases zijn essentieel voor onze mentale en fysieke gezondheid. Ze huisvesten een unieke beschermde flora en fauna huisvesten. Bovendien zijn volkstuinen sociale organisaties die in dikwijls meer dan 50 jaar zijn opgebouwd'', zegt hij.

Donderdag behandelt de gemeenteraad de Kanaalwegplannen. ''Dit uniek gebied staat ook alweer onder druk. Het houdt maar niet op'', aldus Meeuwissen, die vooral nieuwsgierig is hoe coalitiepartner GroenLinks op zijn diepgroene voorstel gaat reageren.