mainImage

'Stop met die waanzin om Rotterdammers van het gas te halen'

Heindijk (IJsselmonde). Inzet: wethouder Bonte (links), raadsleden Koster (boven) en Simons (onder)
30 maart 2021, 05:55 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

‘’Wat moeten die Rotterdammers op de Heindijk, Het Lage Land of in Pendrecht nou wel niet denken wanneer alle omringende landen juist op het gas gaan, bovendien met subsidie, terwijl zij zich bont en blauw betalen om zelf van het gas af te gaan?’’

De Europese Commissie staat op het punt om aardgas aan te wijzen als duurzame brandstof (vele malen schoner dan olie). Volgens de Leefbaar-raadsleden Koster en Simons moet dit voor klimaat-idealisten als Arno Bonte (wethouder) en adviseurs als Jan Rotmans een klap in het gezicht zijn, op het randje van een knock-out.

‘’De Rotterdammer en de Nederlander hebben niets aan dogmatische bestuurders die hun eigen gelijk boven het belang en de portemonnee van de burger plaatsen’’, aldus Koster en Simons, die zeggen dat volgens de richtlijnen van de Europese Commissie er vandaag nog aanleiding is om te stoppen met het aardgasvrij maken van woningen.

‘’Een zinloos project. En dat uitgerekend de Europese Commissie, voor veel partijen toch wel de ‘holy grail’ van de politiek, nu impliciet het kabinetsbeleid en dit collegebeleid onderuit haalt, zien wij toch wel als een teken van dogmatisch bestuurlijk handelen’’, aldus het tweetal van Leefbaar Rotterdam.

‘’We zijn al jaren klimaatrealist en waarschuwen het college al lange tijd dat de huidige plannen onhaalbaar en onbetaalbaar zijn. Leefbaar Rotterdam ziet het mogelijke standpunt van de Europese Commissie – aardgas wordt mogelijk binnen Europese regelgeving onder de noemer ‘groene investering’ geschaard – als dé gamechanger om te stoppen met deze waanzinnige plannen om Rotterdammers van het gas af te halen.‘’

Ze schrijven dit in een brief (vol met cijfers) aan wethouder Bonte met verzoek tot antwoord.