mainImage

Strandstation Hoek van Holland valt duurder uit

17 januari 2022, 16:27 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De bouw van Station Hoek van Holland Strand valt duurder uit. Bouwer ABS heeft al een aanzienlijk bedrag voor de gestegen bouwmaterialen ingediend op basis van de contractueel vastgelegde risicoregelingen. Het risico ligt bij de gemeente Rotterdam. De exacte omvang van de meerkosten is nog niet bekend. Volgens wethouder Van Gils is de post onvoorzien vooralsnog toereikend, maar hij heeft de gemeenteraad laten weten het wel spannend te vinden of het allemaal binnen de begroting blijft.

De ruwbouw van het Station Hoek van Holland Strand is met het storten van het dak nu afgerond. Ook het perron is verder afgewerkt, terwijl aan de voor- en zijkant de betonnen keer- en zitelementen op het Strandplein worden gerealiseerd. De bouw van het strandstation liep vorig jaar vertraging op bij het onderdeel buitenwanden.

Die stagnatie is ingehaald. De herstelwerkzaamheden d worden parallel uitgevoerd met de werkzaamheden van derden aan de rest van de baan. De planning is hierdoor in elkaar geschoven waardoor er geen bufferruimte meer is.

Om de koppeling te maken tussen Metro aan Zee en de bestaande Hoekse Lijn, was het nodig om Station Hoek van Holland Haven (het huidig station) in december uit dienst te nemen en dit spoor los te koppelen. Deze locatie wordt onderdeel van het bouwterrein van ABS aan Zee. Deze maand en februari worden testen uitgevoerd om het tijdelijke station in maart in dienst te nemen.


Foto: Gemeente Rotterdam