Toch gauw een Kerstboom op de Coolsingel, nu nog de lichtjes

7 December 2021, 01:13 uur
Politiek
mainImage
Van Schaik

Rotterdam heeft razendsnel toch zijn kerstboom op de Coolsingel. Twee verklaringen die nu rouleren. Aan de kant van het stadsbestuur zegt men: altijd de bedoeling geweest. Terwijl Leefbaar Rotterdam (aanjager Hennie van Schaik) en 50Plus (vragensteller Ellen Verkoelen) zich afvragen wat er gebeurd zou zijn als zij in paniek niet aan de bel hadden getrokken?

Maar alleen met de kerstboom zijn de wensen van Van Schaik en Verkoelen niet ingevuld. Nu de traditionele lichtjes in de Coolsingel-bomen nog. ‘’Ik heb begrepen dat die er nooit meer komen’’, reageerde Van Schaik gisteravond. ‘’Eerst zei men: vanwege de vogeltjes. Maar daar hoor ik niks meer over. Nu zijn het bomen zelf die het niet willen. Hun schors zou zich bekneld voelen. Je snapt: allemaal lariekoek natuurlijk. Hoe bestaat het op zo'n hoog niveau. n Punt is: het moet modern met laserstralen.’’

Ook Ellen Verkoelen van 50plus snapt niet dat men zomaar in the blind afscheid neemt van die duizenden kerstlampjes. Ze vindt het een onbegrijpelijke actie, waarvan ze zeker weet dat de ouderen in Rotterdam ‘’daar geen moer van begrijpen.’’

Ook de Urban Department Store (UDS) trouwens niet, het collectief van winkeliers en pandeigenaren in het stadscentrum, dat nu al voor de december 2022 voor het herstel van de oude situatie heeft geopteerd.

50Plus wil komende donderdag tijdens de actualiteitenvergadering van de gemeenteraad toch nog eens, ook uit naam van Leefbaar Riotterdam, haarfijn van wethouder Karremans weten hoe het komt dat de bomen van de Coolsingel 76 jaar na de oorlog ineens de lichtjes niet meer kunnen verdragen? GroenLinks invloeden?