mainImage

Valse start naar wijkraad Zevenkamp

Ceulemans (Leefbaar)
28 juni 2022, 16:00 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Chaos bij De Aarhof, het voormalige verzorgingshuis in Zevenkamp waarvan de appartementen nu als antikraak verhuurd worden. Bewoners, omwonden en de wijkraad waren veel te laat op de hoogte van het besluit van het (voormalige) stadsbestuur dat er dertig appartementen in het complex beschikbaar gesteld zouden worden aan Oekraïense vluchtelingen. Op zichzelf acceptabel onder het motto ‘nood breekt wet’, maar de consequenties waren vreemd. Er moest per decreet op korte termijn intern worden verhuisd. Er waren verbouwingen noodzakelijk en de huurders moesten binnen drie dagen beslissen of ze genoegen namen met een appartement op een andere verdieping. Zo niet: dan hun huur opzeggen.

‘’Navraag leerde dat dit zou gebeuren meteen nadat het contract getekend werd’’, laat Raadslid Simon Ceulemans van Leefbaar Rotterdam weten aan de nieuwe verantwoordelijke wethouder van Welzijn: Faouzi Achbar van Denk, die de portefeuille vluchtelingen in juni overnam van de VVD. ‘’Maar toen waren de verbouwingswerkzaamheden al in volle gang, wat logischerwijs tot steeds meer vraagtekens bij de omwonenden en de wijkraad leidde. Uiteindelijk ontvingen buurtbewoners een brief van de gemeente met dagtekening 28 april, waarin stond dat het college inderdaad heeft besloten om Oekraïense vluchtelingen op te vangen in De Aarhof.’’

Een vreemde gang van zaken vindt Leefbaar Rotterdam en ‘’een valse start’’’’, oordeelt Ceulemans, ‘’richting de wijkraad Zevenkamp.’’ Hij zou rechtzetten op z’n plaats vinden, schrijft hij aan Achbar.


Foto: Leefbaar