Van Baarle blaast baas Kuzu helemaal weg

21 March 2018, 23:08 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De 26-jarige Stephan van Baarle van Denk krijgt op dit moment van links en rechts de complimenten voor de wijze waarop hij in de aanloop naar de verkiezingen op vrij rustige en stabiele wijze zijn campagne heeft gevoerd, die op basis van de eerste poll nu naar het succes van vier zetels leidt.

De beleidsmedewerker van Denk in Den Haag, die in de buurt van de Groenezoom op Zuid woont en een zoon is van een Nederlandse moeder en een Turkse vader (die hij niet kent), heeft maar één uitglijder gemaakt en dat is om in een stad als Rotterdam zelfs maar de naam van de nazi Joseph Goebbels te noemen. Voor de rest maakte hij vooral een vriendelijke indruk op de Rotterdammers en als er geen dubbele bodem zit in zijn wenswoorden van ‘wederzijdse acceptatie’ heeft hij het in korte tijd in elk geval vele malen beter gedaan dan zijn geradicaliseerde baas Tunahan Kuzu in de laatste jaren.

‘’Als Leefbaar zijn standpunten laat varen en geen verbod instelt op Halal-slagerijen en Islamitische scholen niet verbiedt’’, zei Van Baarle, en toen min of meer het hoge woord eruit, dan is zelfs bij de vorming van een nieuwe coalitie een gesprek tussen de rivaliserende partijen niet uitgesloten. ‘’Maar hou dan wel Kuzu weg’’, zei Marianne van den Anker, de oud-wethouder van Leefbaar, die dat verbond van Denk met Erdogan in Turkije ‘wel een dingetje vindt’.

Flinterdun vond ook wethouder Adriaan Visser van D66 de mogelijkheid dat de aartsvijanden met elkaar zouden kunnen samenwerken. ‘’Denk krijgt geen gemakkelijke plek in het speelveld, dat al zo versnipperd is’’, zei hij.

Kuzu was gisteren trouwens aanwezig op het Rotterdamse stadhuis en werd geïnterviewd door TV Rijnmond. ‘’Maar we hebben het hier toch over plaatselijke verkiezingen’’, merkte Sander de Kramer op, die bij dezelfde omroep deelnam aan een verkiezingsdiscussie. Met andere woorden: man, wat doe je hier. Geef de credits aan Van Baarle.