Vergeten tramtunnel ombouwen tot club?

3 October 2019, 15:16 uur
Politiek
mainImage
Dennis Tak en Elene Walgenbach

Rotterdammers snakken naar een nieuwe locatie voor een uitgaansclub. En wat raadsleden Dennis Tak (PvdA) en Elene Walgenbach (D66) betreft is er een mogelijke plek gevonden: de tramtunnel onder de kruising van de Hillevliet, Randweg, Groene Hilledijk en Beijerlandselaan.

Men besloot in 1964 om hier een tunnel aan te leggen. Deze werd in gebruik genomen in 1969 en werd in 1996 gesloten. Veel omwonenden weten niet van het bestaan af.

Wat Walgenbach en Tak betreft zijn de omstandigheden om hier een club te bouwen gunstig: de veiligheidseisen voor een club en een tramtunnel komen vrijwel overeen. Er zijn nooduitgangen, de tunnel voldoet aan de brandveiligheidseisen en er is ook rekening gehouden met geluidshinder.

Maar wat de clubtijgers van de Rotterdamse gemeenteraad betreft zorgt een dergelijk voorstel voor nog een mooie bijkomstigheid: het geeft een impuls aan het gebied rondom de Beijerlandselaan. ‘’Er worden meer bezoekers naar het gebied getrokken. Dit heeft een positieve impact op de economische bedrijvigheid en het ondernemerschap in het gebied’’, denken de raadsleden.

Dennis Tak en Eline Walgenbach hebben het voorstel ingediend bij het stadsbestuur en vragen hen de mogelijkheden te onderzoeken.