Verjaag ze die lachgasdealers, burgemeester

1 October 2020, 22:56 uur
Politiek
mainImage
Links: Burgemeester Aboutaleb en raadslid Hoogwerf

Meer surveillances  meer undercover boa’s, meer handhaving en waar mogelijk meer mobiel cameratoezicht in strijd tegen dealende, lachgas gebruikende, drinkende en luidruchtige jongeren op diverse parkeerplaatsen in de stad.

Dat is de aanbeveling van raadslid Tanya Hoogwerf voor burgemeester Ahmed Aboutaleb, omdat ze het zat is en langzamerhand het idee heeft dat effectieve maatregelen eigenlijk maar op de lange baan worden geschoven.

De ijzeren dame van Rotterdam wijst de burgemeester de gevaarlijke plekken aan: het grote parkeerterrein bij het cablepark aan de Zevenhuizenplas, waar tevens een school gevestigd is. En verder de Parkkade en de Westerkade. Ter plekke lachgasballonnen, lege flessen, drugszakjes, geluidsoverlast, opstootjes, vechtpartijen, gevaarlijke verkeerssituaties en bergen straatafval.

Bij elkaar een enorm onveilig gevoel.

‘’Wat de gevolgen kunnen zijn als deze figuren na hun middelengebruik de weg opgaan is helaas maar al te bekend. Soms zelfs met dodelijke afloop’’, schrijft ze aan Aboutaleb. ‘’Zo veroorzaakte vorig jaar een man die lachgas gebruikte een flinke aanrijding op de West-Kruiskade. En werd dit jaar een 63-jarige man op de Carnisselaan in Rotterdam-Zuid doodgereden. Volgens omstanders had de dader een ballontje aan z’n mond.’’

‘’Schoolkinderen fietsen ’s ochtends door de kapotte lachgasballonnetjes, naalden en lege bierblikjes, die na een avondje feesten zijn achtergebleven. En ook aan  de kades langs de Maas blijft het openbaar feesten met shisha en lachgas gewoon doorgaan.’’

Dus de hoogste tijd, vindt Hoogwerf en herhaalt: meer surveillances , meer undercover boa’s, meer handhaving en waar mogelijk meer mobiel cameratoezicht.