Dagblad010 | 'Verkeersdoorstroming Hoogvliet moet beter'

'Verkeersdoorstroming Hoogvliet moet beter'

mainImage

De politieke partijen Leefbaar Rotterdam en VVD willen dat het college van B&W de verkeersdoorstroming in Hoogvliet aanpakt. Geuite zorgen van bewoners zijn hier de aanleiding voor.

Hoogvliet kampt al langere tijd met veel technische storingen aan zowel de Botlek- als de Spijkenisserbrug. ''Wanneer er zich een storing aan een van deze twee bruggen voordoet, leidt dit ernstige ophoping van verkeer dat de wijk niet in of uit kan'', stellen raadsleden Dieke van Groningen (VVD) en Robert Simons (Leefbaar Rotterdam). 

Daarbovenop dreigt de doorstroming van het verkeer in Hoogvliet extra in het gedrang te komen met het vooruitzicht van de voorgenomen onderhoudsplannen vanaf 14 juni tot en met 16 september aan het wegdek in de Aveling Noord. ''De bewoners van Hoogvliet maken nu al zich ernstige zorgen over de bereikbaarheid van hun wijk voor woon- en werkverkeer en ook over hulpdiensten in het geval van calamiteiten'', aldus de volksvertegenwoordigers. 

Beiden willen van het stadsbestuur een plan van aanpak rondom het mobiliteitsprobleem en een overzicht van het aantal storingen aan de bruggen rondom Hoogvliet in de afgelopen jaren. 


Foto: Wikipedia