Verkoelen dwingt menselijke maat af bij zorg in Rotterdam

15 November 2022, 06:20 uur
Politiek
mainImage
Verkoelen (50Plus)

50Plus, de Rotterdamse politieke zorgpartij, heeft van de gemeenteraad de garantie gekregen dat bij de verdeling van de 16 miljoen Rijkszorggelden de menselijke maat hoog in het vaandel blijft. Ellen Verkoelen dwong die borging af met meerderheid van stemmen bij het eerste officiële optreden van de tweede zorgwethouder sinds afgelopen zomer, want hij moet ervoor zorgen.

Het nieuwe zorggezicht in Rotterdam is Ronald Buijt. Hij was in de periode 2014-2018 fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam en recent nog de manager bij de nieuwe landelijke politieke partij JA21 op weg naar de provinciale statenverkiezingen. Buijt is de opvolger van Maarten Struijvenberg, die nu de centjes in Rotterdam gaat beheren en baas wordt van alle ambtenaren. Die twee toptaken kon de daartoe eerder benoemde wethouder Gerben Vreugdenhil om medische redenen bij nader inzien toch niet aan.

Ellen Verkoelen weet dat wethouder Ronald Buijt bezien in het licht van de beschikbare schaarse middelen scherpe keuzes moet maken, maar wijst daarbij wel op het personeelsprobleem in de zorg. ‘’Het stadsbestuur wil maatregelen doorvoeren die zeer arbeidsintensief zijn zoals het toepassen van de menselijke maat in de zorg. Daar ben ik vóór, maar ook dat is arbeidsintensief. Voor personeelsproblemen hebben we gewoonweg voorlopig nog geen oplossing. Dus is extra attentie en borging hard nodig bij de onderbouwing van het maatregelenpakket voor de 16 miljoen euro. Ik ben boij dat men dat inziet.’’