Verkoelen vindt bouwwethouder slechte verliezer

17 December 2020, 00:15 uur
Politiek
mainImage
Verkoelen (staande)

Ellen Verkoelen, de fractievoorzitter van 50Plus in Rotterdam, laat op haar twitteraccount weten dat zij de VVD-bouwwethouder Bas Kurvers een slechte verliezer vindt.

Het tweetal stond woensdag figuurlijk tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad recht tegenover elkaar over het wel of niet slopen van de woningen in de Fazantstraat op Zuid. De harde lobby van 50Plus om dit verijdeld te krijgen leidde met hulp van in eerste instantie de oppositiepartijen en later – beslissend – ook en opmerkelijk van de coalitiepartners GroenLinks, PvdA en CU-SGP uiteindelijk tot het behoud van 218 woningen.

Argument: de woningen, veelal in privébezit, zijn nog te goed voor de sloopkogel. De wethouder daarentegen ziet met eigen ogen verpaupering in Carnisse - wat op sommige plekken ook niet ontkend kan worden - en ontdekte bij rondgang zelfs mensen in kelders wonen.

Zijn pré is dat hij als kind van Zuid de wijk kent en de wijk heeft zien veranderen en zei hij met de kennis die hij had aangetroffen: ''Stel je voor dat er brand uitbreekt.’’ Maar dat mocht hij van de oppositie niet zeggen. Leefbaar-raadslid Van Schaik antwoordde: ''Dan moet je er nu wat aan doen.'' En het Nida-burgerlid Taoufik Benalla voelde het zelfs als een regelrecht verwijt.

‘’Zeer goede moties werden daarna direct ontraden en de wethouder sprak zeer dreigend dat door onze schuld er nu geen ouderenhuisvesting, geen fietspaden, geen groen enzovoort, enzovoort, meer ontwikkeld kan worden. Dat moesten wij ons goed beseffen; geen sloop dan kon niets meer’’, twitterde Verkoelen, die dit als ''volkomen flauwekul en onjuist’’ beoordeelde.