Verkoelen: 'Waarom wordt Rotterdam-Swim de nek omgedraaid?'

1 August 2021, 15:57 uur
Politiek
mainImage

Rotterdam Swim – voorheen 3 kilometer Rondje Noordereiland – is voor het eerst in haar 14-jarig bestaan aangemerkt als B-Evenement. De zwemkoers is daarmee voor raadslid Ellen Verkoelen om onbegrijpelijke redenen de nek omgedraaid.

‘’De kosten voor een B-evenement bedragen € 2.035,- dat is bijna een verveertienvoudiging van de leges die Stichting Aquarius in het verleden betaalde. Terwijl men niet meer deelnemers mag laten starten. Door alle extra kosten moet de deelname aan dit zwemfestijn nu € 80 per deelnemer gaan kosten, wat meedoen voor de man met de kleine beurs onbereikbaar maakt.’’

De volgende editie van Rotterdam Swim is op zaterdag 28 augustus, dus hoopt de fractie van 50Plus dat sportwethouder De Langen snel met een positieve reactie komt, reces of geen reces. The show must go on. In elk geval moet de kwalificatie B-evenement overboord, ''maar beter nog is een schappelijke donatie.'' Geheime potjes genoeg op het stadhuis, weet Verkoelen.

Rotterdam Swim kent sinds 2018 een gewaardeerde groei. Van 12 deelnemers bij de eerste editie naar 150 in 2011. ‘’Er werden daarmee goede doelen gesteund en bijgedragen aan een levendig en gevarieerd sportklimaat in Rotterdam’’, aldus Verkoelen, die er met haar pet niet bij kan dat zo’n evenement ergens op een achterkamertje van het stadhuis wordt vermorzeld.