Dagblad010 | VVD-duo haalt humorvlog toch offline

VVD-duo haalt humorvlog toch offline

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het jonge VVD-duo Karremans-Versnel in de Rotterdamse gemeenteraad besloot vanmorgen bij nader inzien hun vlog over de formatie van een nieuw stadsbestuur offline te halen. Ze vonden 'm ''te studentikoos''. Of de verwijdering in opdracht van de formateurs was? ''Nee'', appte VVD-fractieleider Vincent Karremans. ''We vonden zelf dat we de formatie serieus moesten nemen.''

Op de vlog zag men het tweetal door de gangen van het stadhuis lopen. Karremans als interviewer met de opnamestick in de hand en Versnel schuin achter hem. "Hoe staat het met de formatie, Tim?''
''Daar kan ik in het belang van het proces niks over zeggen.''
''Wat doe je eigenlijk voor de kost, Tim?''
"'Daar kan ik niks over zeggen.''
Als ze de deur bereiken van GroenLinks en op de sticker zien staan: 'Hier begint de verandering', aaien ze die naar een andere kleur.
"Waarom doe je dat, Tim?"
''Daar kan ik in het belang van het proces niks over zeggen.''

Die stijl. Vernieuwend. Het duo stak daarmee ogenschijnlijk doch onbevestigd de draak met de verplichte zwijgzaamheid die eerst de verkenners en nu de formateurs hun weer in het kader van de ouwe angstpolitiek hebben opgelegd, met als gevolg dat ze waarschijnlijk tegen hun zin en onvergelijkbaar met hun dagelijkse maatschappelijke stijl en open studentenverleden de pers moeten schuwen.

Donderdagavond twitterde Karremans het bestaan van de vlog.
Vrijdagmorgen was het verdwenen.
De vernieuwing wil nog niet helemaal doorzetten. Maar gevoel voor humor kan men het tweetal niet ontzeggen. In campagnetijd maakten ze een afwijkend verkiezingsfilmpje. Toen zag men lijsttrekker Karremans bij vier graden onder nul met ontblote torso op een paard op het Stadhuisplein. Op de dag van de presentatie van het fimpje brak GroenLinks-lijsttrekker Judith Bokhove met het Links Verbond.
Onze vraag: ''Toeval, Tim?''
''Daar kan ik in het belang van het proces niks over zeggen.''


Foto: Digitaal Dagblad