mainImage

VVD in actie tegen snelheidsduivels Meent

Afbeelding is niet meer beschikbaar
10 juli 2018, 15:12 uur
Politiek

De Rotterdamse VVD wil dat er actie ondernomen wordt tegen de snelheidsduivels die de Meent onveilig maken. De ondernemers aan de Rotterdamse Meent hebben aangegeven het zat te zijn dat hun geliefde winkelstraat gebruikt wordt als circuit. De fractie van de Rotterdamse VVD noemt de situatie 'levensgevaarlijk' en 'onacceptabel'.

De maximumsnelheid in dit deel van de Rotterdamse binnenstad is dertig kilometer per uur. Echter blijken bestuurders het niet zo nauw te nemen met deze verkeersregel en overschrijden het dan ook zeer regelmatig, tot grote ergernis van winkeliers, horeca-eigenaren en van Van Groningen.

Diezelfde partijen hebben afgelopen week al hun zorgen uitgesproken over de gevaarlijke verkeerssituatie aan de Meent. Volgens hen betreft het regelmatig mannen met dure auto’s, die bij mooi weer al luidoptrekkend meermaals de straat doorkruisen, op jacht naar aandacht. De winkeliers hebben de politie verzocht om vaker te controleren, politieauto’s ter afschrikking op de straat te parkeren of desnoods een patser zijn rijbewijs af te pakken.

Ook de gebiedscommissie Centrum is bekend met het probleem en heeft onlangs opnieuw gevraagd om maatregelen te nemen tegen dit type weggebruiker. ''aanpakken die handel!’’, aldus vice-voorzitter Hennie van Schaik (Leefbaar Rotterdam) van de gebiedscommissie op Twitter.

De Rotterdamse VVD vraagt donderdagochtend tijdens een actualiteitenraad een debat aan met het nieuwe stadsbestuur. Bij groen licht zal de inhoudelijke behandeling pas na het zomerreces plaatsvinden.


Foto: Digitaal Dagblad