VVD Rotterdam neemt stikstofhysterie op de hak: poepende honden

26 September 2023, 07:17 uur
Politiek
mainImage

Het Rotterdamse VVD-raadslid Marike Abrahamse heeft de stikstofhysterie enigzins op de hak genomen met een officiële schriftelijke vraag aan wethouder en partijgenoot Vincent Karremans over het poepgedrag van hondjes in Hoek van Holland. Die hondjes moeten namelijk ter plekke in de Natura 2000-gebieden aan de lijn, want op die manier kunnen hun baasjes hun poep opvangen. Groot links alarm dus in Hoek van Holland als ze loslopen, want dan kunnen de stikstofemissies niet worden teruggedrongen.

De VVD staat bekend als de enige politieke partij waar nog wel eens gelachen mag worden, daarom grote hilariteit in Rotterdamse liberale kringen, want wat doen de baasjes met de poep van hun aangelijnde hondjes in het Natura 200-gebied’ Nemen ze die mee? Graven ze een gat? Of laten ze die ook gewoon liggen, waardoor aanlijnen een farce is?

‘’Waaruit blijkt dat honden aanlijnen in plaats van loslaten leidt tot stikstofreductie?’’, wil Marike Abrahamse weten van Karremans, die een kat heeft. Bovendien heeft Abrahamse op de bewonersavond gehoord dat ook het mannenwildplassen furore maakt in het Natura 2000-gebied, dus: wat doet die urine met de natuur? Zou Karremans dat weten?

En dan niet te vergeten de kampeerders. Zij laten aan het strand namelijk in grote getale barbecue- en etensresten achter. Ook dat is vervuiling.

Er zijn officieel vijf camperstandplaatsen in Hoek van Holland, maar door gebrek aan handhaving zijn dit er vaak veel meer, met de bijbehorende vervuiling van dien. Tel uit je winst. ‘’Maar’’, is dan de vraag, en Abrahamse stelt ook die, ‘’uit welke statistieken blijkt eigenlijk dat de Natura 2000 gebieden bij Hoek van Holland de afgelopen 20 jaar in flora en fauna achteruit zijn gegaan?’’ En als dat het geval is, zouden de loslopende honden daar dan werkelijk medeschuldig aan zijn?