VVD Rotterdam wil beter OV naar de luchthaven

7 January 2023, 07:13 uur
Politiek
mainImage

De Rotterdamse VVD is een voorstander van een onbemande shuttledienst vanaf metrohalte Meijersplein in Schiebroek naar het vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Tot nu toe is het OV-bereik van de luchthaven ondermaats. De verbinding vanuit de stad wordt alleen verzorgd door buslijn 33, die daardoor op piekmomenten bijna Chinese taferelen laat zien.

Bijkomend probleem is dat steeds meer Rotterdammers die frequent van de luchthaven gebruik maken hun eigen auto prefereren en die parkeren in de omliggende wijken. De VVD heeft daar klachten over gekregen omdat er op die manier voor de auto’s van de bewoners zelf geen plek meer is.

‘’Daarnaast’’, zegt VVD-raadslid Dieke van Groningen, ‘’wordt de slechte bereikbaarheid van het vliegveld met openbaar vervoer en het gebrek aan vrijliggende fietspaden als zeer hinderlijk en gevaarlijk ervaren. Zolang the last mile vanaf metrohalte Meijersplein niet geborgd hebben we probleem.’’ Ze heeft verkeerswethouder Karremans (ook VVD) gevraagd dit op te lossen.