VVD: 'Voorkom dat plunderaars Ridouan T’s worden'

26 November 2019, 11:20 uur
Politiek
mainImage
Iris van den Broek (Rotterdam Branding Toolkit)

Het Rotterdamse stadscentrum werd afgelopen weekend geteisterd door plunderaars die, met bivakmutsen en messen op zak, het mogelijk voorzien hadden op de Bijenkorf. Elf jongeren zijn aangehouden. Wat de Rotterdamse VVD betreft worden deze jongeren volledig doorgelicht, om te voorkomen dat dit soort straatbendes in de binnenstad de overhand krijgen.

‘’We moeten voorkomen dat deze plunderaars de Ridouan T’s van morgen worden’’, aldus fractievoorzitter Karremans. Samen met fractiegenoten Tim Versnel en Pascal Lansink-Bastemeijer heeft hij vragen aan het stadsbestuur gesteld. Met Black Friday op komst pleiten de raadsleden voor extra maatregelen in het winkelgebied.

De liberalen willen van het college van B&W weten wat bijvoorbeeld de thuissituatie, leeftijd, woonwijk en het opleidingsniveau van de plunderaars is, om zodoende mogelijke risicogroepen in beeld te brengen. Ook vragen de raadsleden naar de manier waarop scholen met het gedrag van deze straatbendes omgaan en hoe ouders ingelicht worden over het gedrag van hun kinderen.

Als het aan de VVD ligt moet men alles op alles zetten om te voorkomen dat het plunderen ‘’het begin van een criminele carrière is.’’