VVD wil af van knipperaso’s op Binnenweg

21 May 2019, 15:12 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Rotterdamse VVD-fractie ziet het liefst dat het stadsbestuur een einde maakt aan de ‘knipperaso’s’ op de West-Kruiskade en op de Nieuwe Binnenweg. Deze automobilisten zetten hun auto’s dwars op het wegdek en op de tramrails, wat zorgt voor veel verkeersontstoppingen in de buurt. Ook het tramverkeer heeft er last van: die moeten af en toe een noodstop maken of worden gestremd.

Meer dan 100 ongelukken sinds 2010 zijn het gevolg van stilstaande auto’s, met knipperlichten aan, waarvan de eigenaar even een korte boodschap doet of een praatje maakt.

Fractievoorzitter Vincent Karremans wil weten hoeveel boetes er sinds augustus 2018 zijn uitgedeeld toen de RET, politie en de gemeente een grootschalige controle hielden in de omgeving van de West-Kruiskade en de Nieuwe Binnenweg. Ook is Karremans benieuwd naar het aantal controles dat voor dit jaar op de planning staat.

Wat Karremans betreft komen er camera’s aan de buitenzijde van RET-trams zodat er met terugwerkende kracht boetes kunnen worden uitgedeeld. De VVD’er vraagt het college van B&W in gesprek te gaan met de RET over dit idee.