VVD wil check op Rotterdamse wijkprofielen

13 March 2019, 14:00 uur
Politiek
mainImage

De VVD in Rotterdam wil van burgemeester Aboutaleb weten of ook de politie in Rotterdam er een houtje van heeft om bijvoorbeeld straatroven te behandelen als een diefstal om zodoende de criminaliteitscijfers en wijkprofielen gunstig te beïnvloeden. Fractievoorzitter Vincent Karremans zegt erbij dat hij het niet vraagt uit wantrouwen, maar als check naar aanleiding van eerdere landelijke publicaties.

‘’We staan lijnrecht achter onze agenten. Maar de waarheid moet niet onder de pet worden gehouden. Wij wensen dat agenten hun werk onder goede omstandigheden kunnen uitvoeren. Druk van bovenaf om creatief met de misstanden om te gaan hoort daar zeker niet bij en doet de stad niet ten goede’’, aldus Karremans.

Rotterdam scoorde in 2018 op alle fronten beter dan voorheen. De burgemeester afficheerde met meer veiligheid en een beter inkomen voor de mensen. Alleen Zuid bleef ruim achter. Oude wijken als Charlois en Feijenoord lukte het niet om uit de underdogpositie te komen, met als dramatisch dieptepunt de Tarwewijk.