De gemeente Rotterdam heeft zelf een onroerendgoedportefeuille en af en toe worden er objecten verkocht. Dat is ook gebeurd met het Wijkpaleis aan de Claes de Vrieselaan. Het pand is een belangrijke schakel in de groeiende sociale infrastructuur voor Rotterdam West en Middelland. Als men daarom mogelijkerwijs bij het vaststellen van de prijs - in relatie tot het wegvallen van subsidie - een oogje heeft dichtgeknepen valt daar veel voor te zeggen. Te meer omdat ook in het geval van huur van gemeentelijk vastgoed de factor kostendekkend het uitgangspunt is (de zogenaamde kernportefeuille). Maar omdat misschien ook andere wijken via hun bewoners van de 'subsidietijdelijkheid' van hun wijkpanden af willen en zekerheid willen creëren via koop, is bekendmaking van de aankoopprijs van het Wijkpaleis aan de Claes de Vrieselaan wel noodzaak. Maar die info ontbreekt. De Jongeren Ouderen Unie van raadslid Verkoelen heeft er bij wethouder Zeegers naar gevraagd.
In de eerste plaats naar de hoofdsom. Verder naar de splitsing van de aankoop van de opstallen inclusief bruikbare vierkante meters. Naar de taxatie en naar de vierkante meter prijs waar de afkoopsom van de erfpacht op is gebaseerd. Het gaat Verkoelen vooral om transparantie in het kader van gelijke monniken gelijke kappen.
De afdeling Vastgoed van de gemeente beheert, verhuurt en ontwikkelt in totaal meer dan 2.600 onroerendgoedobjecten. De meest voor de hand liggende panden zijn: basisscholen, Huizen van de Wijk, zwembaden, milieustraten, musea, parkeergarages, de kantoren waar de ambtenaren werken en het stadhuis.