Waterstofpartij Volt zit wethouders achter hun vodden

28 March 2023, 06:30 uur
Politiek
mainImage
ANP

Het Rotterdamse Volt, de groene waterstofpartij van het jeugdige politieke duo Elfilali en Kind, wil dat hun stad voorloper wordt van deze technologie van de toekomst. Daar is een kenniscentrum voor nodig. Volt weet de plek: ergens in het havengebied. Ook wie de bouw moet stimuleren: Rotterdam The Hague Innovation Airport.

Volgens Imane Elfilali, de woordvoerder van Volt op dit onderwerp, kan het stadsbestuur in deze realisatie een verbindende rol spelen tussen de haven als ‘Europe Hydrogen Hub’ en de luchthaven in Rotterdam. Maar dan moeten ook de verantwoordelijke wethouders Karremans (Verkeer) en Simons (Haven) die waterstofambitie van Volt omarmen. Niet omdat het moet, maar gemeend: voluit, als een hug.

Probleem is wel dat de gemeente de financiering van een half miljoen voor 2023 heeft stop gezet. Dus is de vraag van Volt: en nu? Wordt er in 2024 wel weer geïnvesteerd? ‘’Want’’, zegt Imane Elfilali, die net als haar collega’s van GroenLinks, PvdA, SP en de Partij voor de Dieren en 50Plus een duurzame brandstoffencampagne voert, ‘’Rotterdam kan ten aanzien van waterstof een aanjagende rol spelen. En dit komt vervolgens onze Rotterdamse klimaatdoelen en economie ten goede.’’