mainImage

Wethouder meldt boetetriomf op Nieuwe Binnenweg

Links: ex-mobiliteitswethouder Bokhove, met de nieuwe (Karremans). Foto is van de zomer 2018.
13 juli 2022, 22:16 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Vincent Karremans, de nieuwe mobiliteitswethouder van Rotterdam, meldt op Twitter dat er de afgelopen zeven dagen op de Nieuwe Binnenweg meer bekeuringen uitgedeeld zijn dan in de 2 maanden ervoor bij elkaar opgeteld. ‘’In de Zwart Janstraat, Vierambachtstraat en Mathenesserweg zelfs in 7 dagen meer bekeuringen dan in het hele eerste halfjaar’’, voegt hij er met trots aan toe en sluit zijn bericht af met een hekje #Zerotolerance.

De reacties op de boetetriomfen zijn – zoals altijd – verdeeld. Enerzijds de bravo’s voor de acties tegen de (overlast van) auto’s, met zelfs aanmoedigingen om ook de West Kruiskade en de 2e Middellandstraat bij de verscherpte controles te betrekken, anderzijds kritiek op de terreur van de fietsers, die langzamerhand alle wandelaars in Rotterdam van de sokken rijden. Ook het Maastunnel File Protest, dat vier jaar lang de voorganger van Karremans op de huid zat, gaf antwoord. ‘’Kunnen we dan vanaf september ook een betere doorstroming van de Maastunnel verwachten?’’

De boete-acties richten zich op dubbelparkeerders en de knalpotauto’s van de rondjesrijdende patjepeeërs. Het Zerotolerancebeleid van het nieuwe stadsbestuur was aangekondigd bij de formatie.