mainImage

Wijkcomité Middelland wil af van de hufterrondjes

Claes de Vrieselaan
29 oktober 2021, 16:31 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws

Het wijkcomité Middelland zou graag zien dat de West Kruiskade als een van de zeven aangewezen hotspots voor fysieke maatregelen tegen asociaal verkeersgedrag wordt uitgebreid met de straten waar de luidruchtige automobilisten hun hufterrondjes rijden. Het gaat hier om de 1e en 2e Middellandstraat, de Claes de Vrieselaan of Heemraadsingel en de Nieuwe Binnenweg.

Middelland vindt dat in het centrum van de stad de focus iets te zwaar ligt op het showverkeer op de Meent en dat het ook op de West Kruiskade behoorlijk kan spoken. Ook is het advies om de maximale snelheid op de Claes de Vrieselaan en de Heemraadssingel te verlagen tot 30 kilometer per uur. Beide straten worden de komende jaren heringericht en dat lijkt het wijkcomité een mooie gelegenheid om de snelheidsbeperking in te voeren.

Bovendien zou men het op prijs stellen wanneer het Middellandplein en het deel van de 2e Middellandstraat tussen Middellandplein en Heemraadsingel op korte termijn omgevormd wordt tot fietsstraat (waar auto's wel zijn toegestaan). Dit laatste advies komt voort uit de wens om van Middelland een wijk te maken waar niet de auto, maar fietsers en voetgangers het uitgangspunt zijn. Wijkmanager Hoogwerf zegt het autoverkeer niet te willen uitbannen, maar wel de overlast ervan aan banden leggen.


Foto: Ginopress