‘’Het college van B&W in Rotterdam heeft zelden zo de mond vol gehad over participatie en co-creatie, maar tegelijkertijd viert technocratie en eigenwijsheid hoogtij’’, aldus het bestuur van de wijkraad Feijenoord in een ongevraagd advies aan het stadsbestuur dat begonnen is met een nieuwe aanbestedingsprocedure Welzijn, die de wijkraad niet wil.
‘’Dit is niet het moment om opnieuw geconfronteerd te worden met een nieuwe welzijnsaanbieder en het welzijnswerk weer vanaf nul te moeten gaan opbouwen. In de huidige raadsperiode zijn de Rotterdammers in onze wijken meermaals geconfronteerd met een beleid waar de bewoners zijn veronachtzaamd: sloop sociale woningen, Duimdrop, de Rotterdamwet, experimenteerdrift welzijn enzovoort, enzovoort.’’ Met andere woorden: wij zijn dat zat.
Gezien de huidige ontwikkelingen rond een nieuw bestuurlijk bestel in de gebieden en de vele kritiek op het welzijnsvraagstuk, vindt de wijkraad Feijenoord een nieuwe verandering daarom ongepast. De wrevel daarover os samengevat in een brief aan de betrokken wethouders van Wijken en Zorg.
‘’Beleid maak je samen’’, schrijft het bestuur, die de aanbestedingsprocedure welzijn per onmiddellijk stopgezet wil zien dan wel over de komende gemeenteraadsverkiezingen wordt heen getild. ‘’Dit om de bewoners in staat te stellen hun invloed aan te wenden op het ontwerp’’.