Woonstad blijft sociaal bezit verkopen op Katendrecht 

21 September 2023, 10:21 uur
Politiek
mainImage
Google Maps

Woonstad Rotterdam lijkt onverkort door te gaan met het verkopen van leegkomende sociale huurwoningen op Katendrecht. Een bovenwoning aan de Delistraat 18 a werd op 8 september in de vrije verkoop gedaan voor een vraagprijs van 298.000 euro. In zeer voortvarend tempo is de woning, deel uitmakend van een in 2008 gerenoveerd complex, verkocht. Dat gebeurde eind vorige week. Onbekend is of de vraagprijs is betaald  of dat er is overboden. 

Volgens de verkopend makelaar Corpowonen gaat het om een voormalige huurwoning. 

De Klantenraad Woonstad Rotterdam, die de belangen van alle Woonstadhuurders behartigt, vindt het maar niets dat de woningcorporatie haar sociale bezit - met betaalbare huren tussen de 400 en 800 euro - op de Kaap blijft uitponden. Het verkopen daarvan staat op gespannen voet met eerdere uitspraken van toenmalig wethouder Bas Kurvers, die in 2021 liet doorschemeren dat er inmiddels wel genoeg sociale huurwoningen waren verkocht om te kunnen spreken van een zogeheten wijk in balans. 

De Klantenraad verzet zich al langere tijd tegen de uitverkoop van sociale huurwoningen. Hij (raad is mannelijk, red.) hoopt begin oktober een beleidsnotitie van Woonstad te ontvangen, waaruit valt af te lezen of en zo ja in hoeverre het uitponden op een lager pitje wordt gezet. 

Woonstad is anderhalve week geleden om opheldering gevraagd. Tot nog toe leverde dat geen reactie op.