Woonstad toch akkoord met openbaarmaking verkoopdeal Kralingen

19 February 2024, 19:10 uur
Politiek
mainImage
Google Maps
De Lambertusstraat (waar tot zijn dood Bep van Klaveren woonde)

Woonstad Rotterdam heeft toch geen bezwaar gemaakt tegen openbaarmaking van een viertal documenten rond een van 2019 daterende verkoopdeal van 35 huurwoningen in Kralingen. 

Minister De Jonge, die de stukken vandaag openbaar maakte na een Woo-verzoek van 5 oktober vorig jaar, had weliswaar verwacht dat Rotterdams grootste woningcorporatie naar de rechter zou stappen om openbaarmaking te voorkomen. Maar van die mogelijkheid heeft Woonstad geen gebruikgemaakt. 

Een dezer dagen zullen de - deels gelakte - documenten worden gepubliceerd op de website van de Rijksoverheid. In  totaal gaat het om 26 pagina’s. 

Niet te zien is in die stukken welk bedrag belegger Ivar Lammers heeft betaald voor het zogeheten mandje Kralingen. Want anders zou, volgens de minister, ‘de eventuele (onderhandelings)positie’ van Woonstad en/of Lammers kunnen worden geschaad.

In het kadaster is die verkoopprijs overigens wel gewoon openbaar en dus opvraagbaar voor wie dat boeiend vindt.

In het mandje Kralingen zaten woningen in de Oostmaas-, Aegidius-, 1e Jericho-, Adamshof- en Lambertusstraat. 

De verkoopdeal kreeg in 2019 geen enkele media-aandacht. Pas nadat er begin oktober 2023 ‘een bericht rondging’ over de verkoop van de Kralingse huurwoningen, schreef Woonstad er een uitgebreid bericht over op haar site. Daarin werd uitgelegd hoe nobel de corporatie bezig is geweest. 

 

https://www.woonstadrotterdam.nl/nieuws/verkoop-sociale-huurwoningen-in-lusthofkwartier-in-2019