Woonstad verkoopt verspreid gelegen sociaal bezit op Katendrecht

27 September 2023, 06:00 uur
Politiek
mainImage
AS Media

Woonstad Rotterdam blijft - inderdaad - doorgaan met het verkopen van leegkomende sociale huurwoningen op Katendrecht. Vorige week meldde Dagblad010 reeds dat hiervan sprake was naar aanleiding van het op Funda zetten van een in 2008 gerenoveerde bovenwoning aan de Delistraat. Maar een reactie van de kant van Rotterdams grootste woningcorporatie liet even op zich wachten.

Woordvoerder Kevin van Eikeren meldt via whatsapp nu het volgende: "Delistraat 18a is inderdaad van ons en staat te koop (en is bijna verkocht)".

Over welke koers Woonstad vaart bij het uitponden van haar goedkoopste woningen op de Kaap geeft Van Eikeren als uitleg: "Verder is het aan- en verkoopbeleid van Woonstad erop gericht op Katendrecht om woningen die verspreid liggen in verschillende vve's te verkopen en onze woningvoorraad daar te concentreren om meer impact op straten te hebben. Straten en complexen waar we al veel woningen of de meerderheid hebben breiden we dus uit waar dat kan".

De afkorting vve's staat voor verenigingen van eigenaren. Wat precies bedoeld wordt met de zin 'straten en complexen waar we al veel woningen of de meerderheid hebben breiden we dus uit waar dat kan', is voor de een duidelijker dan voor de ander.

In 2021 hintte toenmalig wethouder Bas Kurvers nog op het op een lager pitje zetten van de verkoop van de goedkoopste huurwoningen op het inmiddels met peperdure appartementen volgebouwde schiereiland.