Woonwethouder Zeegers nu weer naar Parijs

18 September 2023, 00:02 uur
Politiek
mainImage
Zeegers

De reislustige wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) is komende donderdag in Parijs als onderdeel van een studiereis, die door het Platform Ontwikkeling Rotterdam is georganiseerd.

Dit platform, waarin de binnen Rotterdam actieve partners voor gebiedsontwikkeling deelnemen, zorgt jaarlijks voor zo'n tripje onder de noemer van uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van stedelijke ontwikkeling. Samen met plaatselijke architecten, ontwikkelaars en stadsbestuurders worden verschillende gebiedsontwikkelingen bezocht, zoals Chapelle International, Centre Aquatic Olympique en St Denis. Zij geven uitleg over de aanpak en uitdagingen.

In maart van dit jaar reed wethouder Zeegers al met de trein naar Wenen om daar het woningbouwbeleid te bestuderen. Toen niet alleen. Alle raadsleden die zitting hebben in de commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte mochten op dit werkbezoek mee, zodat er breed gedragen inzicht vergaard werd hoe Wenen omgaat met bestaande woningen, nieuwbouwprojecten en grote gebiedsontwikkelingen.