Wordt Rotterdam nu vervuild met kapotte Go-scooters?

27 January 2023, 07:00 uur
Politiek
mainImage
PR

De knalgroene Go-scooters van het failliete GreenMo schijnen in Rotterdam op straat te blijven, maar men moet ondertussen wel op zoek naar een andere partner voor werkzaamheden als reparaties. Dat vindt de fractie van Leefbaar heel raar. Te meer omdat ook de politie klant is (was) van deze (ex-) marktleider op het gebied van verhuur van elektrische fietsen en scooters.

Deelscooter- en fietsbedrijf GO-Sharing is onderdeel van GreenMo maar zegt als losstaand bedrijfsonderdeel niet rechtstreeks getroffen te worden door het faillissement. ‘’Hoe zit dat dan precies?’’, aldus Leefbaar-fractievoorzitter Van Drunen, die altijd graag tot des poedels kern gaat. Dus vraagt hij verkeerswethouder Karremans óók: ‘’Zijn er afspraken tussen de politie en aanbieders van deelvervoer over defecte tweewielers?’’

Leefbaar Rotterdam heeft een hekel aan een vieze buitenruimte, zodat het geen verrassing is dat Bart van Drunen z’n kans schoon ziet om in dat kader druk op de ketel te zetten ‘’want gaat men nu voorkomen dat, indien er niet tijdig een nieuwe service partner gevonden wordt, de openbare ruimte bezaaid wordt met defecte GO-scooters?’’ Een vraag vanuit een oude ergernis uit het GroenLinkstijdperk (2018-2022) toen hun beide wethouders Bokhove en Bonte erg prat gingen op de komst van de rijdende smijt-maar-neer-elektriciteit en er overal mee op de foto gingen.