Dagblad010 | Zijn er consequenties voor besmette Charloissers?
mainImage

Zijn er consequenties voor besmette Charloissers?

Charlois
12 januari 2021, 19:03 uur
Politiek

Leefbaar Rotterdam is nieuwsgierig of er bij veel gebleken positieve coronatesten in Charlois ook consequenties zijn voor de mensen die met het virus zijn besmet. Of is er sprake van alleen maar rücksichtslos testen?

Raadslid Aafjes-van Aalst vraagt dit aan zorgwethouder De Langen omdat aan het besluit tot het grootschalig testen niet – zoals in Lansingerland – de vrees van de Britse Covid-variant ten grondslag ligt, maar omdat het testvolume in Charlois niet in verhouding staat tot de sporen in het rioolwater, die op veel besmettingen wijzen. Er is dus vrees voor nalatigheid.

‘’Is er een soort routekaart opgesteld waarbij, indien een bepaald percentage overschreden wordt, extra beleid of maatregelen worden genomen in Charlois’’, luidt een van de vragen van het Leefbaar-raadslid, dat ook graag wil weten of er sprake is van leeftijdsgebonden testen. Of wordt iedere Charloisser opgeroepen?

Omdat het grootschalig testen in Charlois een dwingende reden heeft vraagt Aafjes-Van Aalst zich trouwens ook af – in het geval het vermoeden van veel besmettingen waarheid wordt – wat dit betekent voor het vaccinatiebeleid. Worden deze inwoners van Charlois dan eerder betrokken bij het vaccinatieproces?