'Zorg voor toegankelijke Pride in Rotterdam'

4 October 2019, 11:10 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad

De Rotterdamse fractie van GroenLinks pleit ervoor dat manifestaties en demonstraties altijd toegankelijkheid zijn voor mensen met een handicap. Bij de zesde editie van de Pride Walk in Rotterdam was zaterdag een grote opkomst, maar volgens GroenLinks was de route niet toegankelijk genoeg voor gehandicapte mensen en ondervonden zij hinder.

''We ontvingen klachten van deelnemers in een rolstoel, mensen die niet goed ter been waren of met een kinderwagen de route wilde lopen. Zij liepen letterlijk en figuurlijk tegen drempels op; rolstoelen en kinderwagen moesten over trappen worden gedragen'', aldus de fractie. 

Rotterdam is een van de Koplopergemeentes voor het invoeren van het VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een handicap. Het doel van dit verdrag is een inclusieve samenleving waarbij iedereen kan meedoen en een handicap geen beperking mag zijn. ''GroenLinks is van mening dat Rotterdam ook hier voorop moet lopen: manifestaties en demonstraties in Rotterdam moeten altijd toegankelijk zijn voor iedereen.''