Dagblad010 | Bewoners Provenierswijk willen ‘de kiloknaller' niet
mainImage

Bewoners Provenierswijk willen ‘de kiloknaller' niet

Walenburgerweg - met de ingetekende appartementen
4 mei 2021, 17:42 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Bewoners van de Walenburgerweg, Provenierswijk en Blijdorp maken bezwaar tegen de bouwplannen van 9 appartementen aan de Walenburgerweg, waarvoor zowel garage Hamer en als bestaande bovenwoningen moeten worden gesloopt. Ze hebben het voornemen moeten lezen op de website van Waalstede Vastgoed.

Het gaat om twee historische panden uit 1898, die beide behoren bij het beschermd stadsgezicht Waterproject en onderdeel uitmaken van de beeldbepalende gevelwand.

‘’Wat een verlies zou het zijn als ze verdwijnen, want een andere invulling op de begane grond achter de karakteristieke bogen behoort prima tot de mogelijkheden’’, schrijft een bewonerscollectief aan de bouwwethouder.

Er is ter plekke sprake van een krappe hoeklocatie. De vraag rijst bij de bewoners of de bouw van appartementen op zo’n dichtbebouwde hoek niet resulteert ‘’in lawaai en vervolgens burenruzies. Het stapelen van een groot aantal – vermoedelijk kleine – appartementjes gaat uit de aard der zaak resulteren in het type woondynamiek dat het misschien goed doet in politieke lijstjes (stijging van het aantal woningen in de stad) en de portemonnee van investeerders (forse winstmarge). Het is echter vanuit het perspectief van geestelijke gezondheid en woongenot ongewenst.’’

‘’Wij willen deze kiloknaller-architectuur niet’’, hebben ze laten weten.


Foto: Waalstede Vastgoed