mainImage

Uitbreiding terrassen in 2022 blijft mondjesmaat

25 november 2021, 11:56 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

De terrassen in Rotterdam mogen volgend jaar slechts 125% groter dan ze oorspronkelijk waren vóór de uitbraak van de coronacrisis in maart 2020. Verdubbeling (200%) – zoals afgelopen zomer - zit er niet meer in en de tussenoplossing van 150% krijgt alleen genade als de horecaondernemers rond hun établissementen geen kant op kunnen. Maar het moet niet meer ten koste gaan van het groen zoals deze zomer.

Duidelijk tijdens het debat in de actualiteitenvergadering van het gemeenteraad vanmorgen werd dat horecawethouder Kasmi (D66) binnen het overleg van het stadsbestuur over dit onderwerp door vooral GroenLinks stevig was afgeremd.

Ter compensatie is er voor de horecaondernemers volgend jaar wel een comfortabelpakket: gratis vlonders, overkappingen en hulp bij het omschotten. Meer perspectief zit er niet. Wel kreeg Kasmi nog de suggestie van de VVD mee om toch nog eens hulpvaardiger te kijken naar de starters in de horeca.

Rotterdam wacht verder de coronapersconferentie van vrijdag af. ''Ik hou mijn hart vast'', zei fractievoorzitter Zeegers van D66, die ook vergeefs voor een vaste verhoging van 150% had gepleit.