Dagblad010 | 14-jarige aangehouden om avondklokrellen Rotterdam
mainImage

14-jarige aangehouden om avondklokrellen Rotterdam

23 februari 2021, 13:57 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De politie in Rotterdam heeft een 14-jarige jongen aangehouden die eind januari betrokken zou zijn geweest bij de avondklokrellen in de stad. Agenten herkenden de jongen op beelden die zijn gemaakt van vernielingen aan het kunstwerk 'Rust in de Reuring" en bij het omduwen van een container.

Maandag en dinsdag zijn ook nog drie andere verdachten aangehouden. Een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt verdacht van plundering van een juwelier op de Groene Hilledijk, een 19-jarige Rotterdammer was in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond te zien met potten van de supplementenwinkel onder zijn armen. Een 25-jarige inwoner van Rotterdam werd al eerder aangehouden en is nu wederom opgepakt wegens nieuwe feiten in het onderzoek. Op beelden is ook hij gezien met een pot van de supplementenwinkel, aldus de politie.

De rellen op 25 januari volgden op de door het kabinet ingevoerde avondklok. De ravage en schade waren groot. Bijna zestig verdachten werden nog dezelfde avond aangehouden. Het onderzoeksteam van de Rotterdamse politie kreeg daarna bijna 6000 filmpjes met daarop beelden van de relschoppers. Door het tonen van verdachten in televisieprogramma's Bureau Rijnmond, Opsporing Verzocht en Crime Desk en op social media zijn de afgelopen tijd nog eens tientallen aanhoudingen verricht.

Het onderzoek naar die ongeregeldheden gaat onverminderd voort, laat de politie weten. Dinsdagavond worden in het televisieprogramma Opsporing Verzocht opnieuw foto's getoond van verdachten. Op digitale schermen in Rotterdam zijn sinds maandag acht verdachten te zien. Een 17-jarige Rotterdammer voorkwam op de valreep dat zijn foto ook op de schermen wordt getoond. Hij meldde zich zondagmiddag op het politiebureau en werd aangehouden. Hij wordt ervan verdacht stenen en vuurwerk naar agenten te hebben gegooid.


Door: ANP