20 aangiften van oplichting tegen ex-Spartaan die transfers verzon

22 February 2024, 13:29 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Bij de politie in Amsterdam zijn tot dusverre ongeveer twintig aangiften gedaan tegen een 26-jarige man die wordt verdacht van fraude en oplichting rond verzonnen voetbaltransfers. Een woordvoerster van de politie bevestigt een bericht van De Telegraaf hierover.

De 26-jarige verdachte is volgens De Telegraaf Nidal H., oud-speler van Roda JC, Sparta en Eskilstuna City. Nederlandse en buitenlandse clubs en zaakwaarnemers zouden voor bedragen van 2500 tot bijna 20.000 euro zijn opgelicht. Ze werden misleid door iemand die de identiteit van een directielid van een voetbalclub had aangenomen en interesse toonde voor een speler. Daarna volgde een vraag om een voorschot voor een medische keuring, een vergoeding voor een zaakwaarnemer of geld voor een voetbalbond. Zo zouden clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie en clubs en zaakwaarnemers uit in ieder geval België, Groot-Brittannië, Zwitserland en Zweden zijn misleid.

Gedupeerden zouden ook met de dood zijn bedreigd. De KNVB meldde woensdag naar de landelijke eenheid van de politie te zijn gestapt om minimaal één fraudeur te ontmaskeren.


Door: ANP